foto door Arien Schilder

OVER MIJ

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar de diepere laag en betekenis van alles. Het leven zie ik als een proces in bewust zijn en volgens mij draagt alles wat we in het leven doen en de manier waarop, daaraan bij. Mijn onderzoekende houding bracht me in eerste instantie naar de techniek en al snel verschoof mijn interesse naar de mens. Waarom gedragen we ons zoals we doen, wat drijft ons en waar worden we door beïnvloed ? En niet in de laatste plaats, hoe zit dat bij mezelf ?

Na 20 jaar werken in de techniek ervaarde ik een sterke onderstroom om een coachopleiding te gaan volgen. Een verdieping in mezelf én om anderen te mogen ondersteunen bij bewust worden. Dat doe ik sinds 2011 via een eigen coachpraktijk.

Mijn beoefening in meditatie, de groeiende verbinding met de natuur en mijn passie voor het spelen van de saxofoon leidde me vervolgens naar de stroom van de adem.

Mijn eerste kennismaking met de verbonden ademhaling bracht me thuis, een liefdevolle schokgolf bewoog door mijn wezen. De ademcoachopleiding bij “ADEM en STEM” zorgde voor een reis verder naar binnen. Bijzonder onderdeel is het ‘Presence Proces’ van Michael Brown, een 10 weken verbonden ademprogramma. Nog dagelijks brengt het me nieuwe inzichten. Een programma en tevens boek voor het leven !

Het ademwerk brengt voor mij alles samen: hoofd, hart, lijf en ziel. Een uiterst krachtig instrument en sleutel om beter te leren voelen, te helen en ruimte te geven aan aanwezig zijn. Mijn overtuiging is dat iedereen heel is en alles in zich heeft wat nodig is. Ik voel me dankbaar dat ik anderen met liefde en aandacht mag begeleiden bij ademsessies en mag ondersteunen om zicht te krijgen op zich ZELF.

Liefs, Mariëlle Bus